Diz Üstü Çorap

Diz Üstü Lastikli Çorap

Bildiğiniz üzere günümüzde kullanılan modern kadın diz üstü çoraplarının  gelişmesi 1900 lü yıllar sonrası başlıyor. Öncesinde daha çok ipek, yün,  pamuk gibi hammaddelerden üretilen çoraplar maliyet ve fabrikasyonun azlığı nedeniyle kolay ulaşılabilir  değildi. Özellikle Amerika'da 1940'da Du Pont firmasının naylon ipliği üretmesi ile diz üstü çorapların moda ve şıklığın zirvesine ilerleyisi hızlandı. Diz üstü çoraplar külotlu çoraplardan çok uzun zaman öncesinde kullanılmaktaydı. Fakat bu çorapların  yine teknik materyaller henüz gelişmediğinden ,  kaymaması için bacağa bağlanması gerekiyordu (1800'lü yıllar öncesi), daha sonra "jartiyer" in Eyfel kulesinin mimarı Gustave Eiffel tarafından icat edilmesiyle (  1800′lü yıllarda karısının çorap düşme sorununa karşı) diz üstü çorapları tutturmak için kullanılmaya başlandı. 1900 sonrasında ise bu jartiyerler giderek hafifleşmeye ve şık bir hal almaya başladı. Külotlu çorabın icadından sonra  (1960'lar) kullanımları ne kadar azalsa  da ,  şu anda  genelde erotik bir aksesuar olarak yoğun şekilde kullanımını sürdürmektedir.

Kısaca modern kadının diz üstü çorap tarihinden bahsettikten sonra gelin, bu tarih akışında diz üstü çorap modellerini özelliklerini bir inceleyelim.

Jartiyerli Diz Üstü Çoraplar: Bu çoraplar  lastik malzemeleri keşfedilmeden önce  çok yoğun şekilde kullanılmaktaydı. Naylon ince çorapların kullanılmaya başlaması ile günümüzde ince (8 den  inceliğinden başlayarak) dikişsiz şekilde günümüzde de üretilmeye devam etmektedir. Özellikle jartiyer kullanımı için üretilmekte ve tercih edilmektedir. Jartiyer kullanımı gerektiği , jartiyerle beraber kullanıldığı için bu diz üstü çorapta bacağı yukardan sıkan ciddi bir lastik kullanımı yoktur. Genelde dantelli ve şık modellerini piyasada bulmanız mümkündür. 

Jartiyersiz Diz Üstü Çoraplar: Bu çorap modelimizise lastik materyalinin çoraplarda kullanılmaya başlanmasından sonra ortaya çıkmıştır. Üst bacağı lastik bantı ile sıkıca sardığından dolayı çorabın düşmesi ve kayması engellenmiş olur. İki parça çorap tercih eden kadınların özellikle tercihidir. Ekstra jartiyer kullanmadan bu çorabı kullanabilirsiniz. Hem eteklerin altında , hem pantolon  altında rahatlıkla kullanılabilir. 

 Pamuklu Diz Üstü Çoraplar: Bu çoraplar ince naylon çorapların aksine yoğun pamuk içeren yüksek den çoraplardır. Özellikle son yıllarda çeşit çeşit rengarenk şekilde yeniden moda severlerin gözdesi olmuşlardır.

Peki hangi marka dizüstü çoraplar günümüzde çok popüler: İlk olarak çorap üretiminde renk, çeşit model olarak artık sınır tanımayan Penti marka diz üstü çoraplar kadınlarımızın gözdesi olmuş durumdalar. Buna ek olarak NBB, Müjde, Oral marka olarak diz üstü çorapları temin edebilirisniz. Kalın pamuklu diz üstü çoraplarda ise Brogetti ve Merry See markalarının çok şık ve güzel çorapları bulunmakta.

Gördüğünüz gibi hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu çoraplar şıklığınızı tamamlamak için çok önemli aksesuarlardır. Diz üstü çoraplar ile ilgili aklınıza takılanlar varsa bizlere ulaşabilirsiniz. SheSen İç Giyim olarak sizlere her zaman yardıma hazırız. 

Etiketler: Diz Üstü Çorap
Mayıs 03, 2020
Listeye dön
Kategoriler
Son Blog Yazıları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR